dji-0205-min-e1618387032215.jpg
HET STATION

De geschiedenis van Les 7 Laux

Prapoutel - Pipay - Pleynet

De geschiedenis van Les 7 Laux kan worden onderverdeeld in verschillende grote fases, die elk een diepgaande invloed hebben gehad op deze emblematische plek. Vanaf het ontstaan in 1962 als gevolg van de wens van het intergemeentelijk syndicaat om de Massifs des Fanges, Roche Noire en 7 Laux teontwikkelen , tot aan de grote investeringen in 1996, is het resort een echt succes.

De geschiedenis van Les 7 Laux

Aanhoudende groei sinds 1962

De geschiedenis van Les 7 Laux kan worden onderverdeeld in verschillende grote fases, die elk een diepgaande invloed hebben gehad op deze emblematische plek. Vanaf het ontstaan in 1962 als gevolg van de wens van het intergemeentelijk syndicaat om de Massifs des Fanges, Roche Noire en 7 Laux teontwikkelen , tot de grote investeringen die in 1996 werden gedaan, is het skigebied een echte hit.

Hoewel Les 7Laux tegenwoordig een van de favoriete skibestemmingen van Grenoble is, heeft het 3 grote fasen in zijn geschiedenis doorgemaakt

Van 1962 tot 1989: het begin van een groot skioord

Een ambitieus project werd geboren uit de wens van een intergemeentelijk syndicaat van 7 gemeenten om de prachtige bergmassieven te ontwikkelen, en het skioord werd in 1971 gecreëerd met de aanleg van toegangswegen en de installatie van zeven skiliften. Het duurde bijna 15 jaar om de nodige concessies en de eerste ontwikkelingen te verkrijgen, voordat in 1977 de eerste bedden werden gecreëerd. Een groot project voor de ontwikkeling van onroerend goed werd toen gelanceerd, met een aanvankelijke doelstelling van 3.500 bedden in Prapoutel en 1.200 bedden op Le Pleynet. Tegelijkertijd moest er worden nagedacht over infrastructuur en opvang.

Aan het einde van deze periode kwamen de eerste 4-persoons stoeltjesliften, in het bijzonder de La Linguelle stoeltjeslift in Pipay, een strategische as voor toegang tot het station, de Pouta stoeltjeslift aan de kant van Prapoutel om de toppen op 2450 m te bereiken en de Oursière stoeltjeslift voor zeer besneeuwde pistes. De eerste sportfaciliteiten, zoals een klimmuur en een aquacentrum, werden gebouwd om aan ieders behoeften te voldoen.

1989 tot 1996: moeilijkheden voor de heropleving

Na een veelbelovende start kwam het skioord, net als andere in het departement, in financiële problemen. De enige doelstelling voor de jaren 1992 tot 1996 was om de begroting in evenwicht te houden, omdat het management zich geen tekorten kon veroorloven. Dit was een moeilijke periode, waarin 2 jaar zonder sneeuw de weinige gegenereerde marge deed wegsmelten. Er werd een investeringsplan opgesteld om het resort betrouwbaarder te maken.

Van 1996 tot 2010: vernieuwing en bloeiperiode

Nieuwe investeringen en mechanische ontwikkelingen zoals de TSF du Lac en kunstsneeuw hebben het skioord nieuw leven ingeblazen. Dankzij de ongelooflijke seizoenen kon het skioord investeren in steeds modernere en talrijke liften, waardoor het aantal bezoekers en de reputatie van Les 7 Lauxeen boost kregen. 2009 en 2010 waren recordseizoenen voor bezoekers.

Van 2011 tot vandaag: een skioord dat zich weet aan te passen

Sinds 2011 komen en gaan de skiseizoenen. Het weer en de sneeuwcondities zijn onvoorspelbaar, maar dankzij de kunstsneeuw en de skiliften die skiërs toelaten om op grotere hoogtes te skiën zoals Prapoutel, is het mogelijk om elk jaar de skiërs tevreden te stellen.

Les 7 Laux heeft zich ook ontwikkeld om een breed scala aan activiteiten in de zomer te bieden en vakantiegangers te verwelkomen die op zoek zijn naar nieuwe sensaties en nieuwe ervaringen in de bergen.

Wist je dat

Les 7 Laux heeft drie locaties: Prapoutel en Pipay in de Isère vallei en Le Pleynet in de Haut-Bréda vallei.
Sluiten