E19 Vttdescente16©lespiedsaterreE19 Vttdescente16©lespiedsaterre
©E19 Vttdescente16©lespiedsaterre|AF pictures
MOUNTAINBIKE

Bergafwaarts mountainbiken

In de winter zijn de pistes een genot voor skiërs en snowboarders, maar in de zomer zijn ze een magneet voor downhill mountainbikers en veranderen ze in een veld vol mogelijkheden. De hellingen van Les 7 Laux worden een echt Bike Park, met een breed scala aan routes en trajecten op verschillende niveaus.

In Les 7 Laux is downhill mountainbiken koning. Fans van free-riding zullen dol zijn op het Bike Park Les 7 Laux, dat vol en sterk is met routes die gevarieerd en soms zelfs zeer veeleisend zijn. Dit bike park, dat zoveel belangstelling heeft getrokken in de regio Grenoble, is toegankelijk voor iedereen en biedt een breed scala aan modules.

Een echte

speeltuin

Prapoutel is het ideale startpunt voor downhill mountainbiken.

Er zijn hier ongeveer 15 trails: 3 groene, 3 blauwe, 5 rode, 4 zwarte en 1 elite zwarte. Het is vooral in de hoger gelegen delen dat je de meer technische stenige secties vindt. Daarna zijn de hellingen veel zachter.

Dan komen de loopbruggen en modules die deze afdalingen verbeteren en je vaak meenemen het bos in.

Voor beginners zijn de modules onderaan de Prapoutel en de hellende bochten in het begin voldoende.

De moeilijkheidsgraden van mountainbikeroutes hangen deels af van de topografische indeling (helling, aard van het terrein) en deels van de hindernissen die overwonnen moeten worden (sprongen, pauzes). Er zijn 5 verschillende niveaus:

  • groene paden, zeer gemakkelijk en overeenkomend met een inleidend niveau: initiatie en Or’Anjina
  • blauwe pistes, die gemakkelijk zijn, zoals de Jasse of Bel Dina pistes
  • de moeilijke rode pistes, zoals de Crète, Cortillets, Marron, Hard’Oisière en Mini Shores
  • de zwarte afdalingen, zeer moeilijke afdalingen zoals Bloody Roots, Psycho Pat en Chèvre Shores.
  • Het elite parcours voor ervaren mountainbikers met het Absinthe parcours

Een aangelegd gebied

Het fietspark biedt niet alleen een prachtig panorama, het is ook een volledig uitgerust gebied voor mountainbiken. Er zijn loopbruggen, onverharde bulten en scherpe bochten. Zowel experts als beginners kunnen hier hun hart ophalen, met noordelijke lijnen die zijn gegradeerd van groen tot zwart.

De modules zijn ondertussen divers en gevarieerd, met set ups en downs, een wall ride en een road gap. Elke afdaling heeft zijn eigen technische niveau, met vrij steile starts die een goede beheersing vereisen voordat ze afzwakken en plaatsmaken voor loopbruggen, wall rides en transfers om de remmen een beetje los te gooien.

Mountainbiken in Isère

Begeleide mountainbiketochten

De zomer is ook een geweldige tijd om te mountainbiken, met paden en uitgestrekte vlakten. Mountainbiketochten in Les 7 Laux, in het hart van Isère, kunnen worden begeleid door een instructeur van een van onze mountainbikescholen. Deze tochten geven je een deskundige kijk op het resort, zodat je elk detail van je route kent, maar bovenal kun je een aantal ongewone plekken ontdekken.

Onze mountainbiketochten bieden je een echte kans om er even helemaal tussenuit te zijn, met adembenemende uitzichten op de Chartreuse, de Grésivaudan-vallei in Isère en de omliggende bergen. Heerlijke sensaties op een klassieke mountainbike of een VAE voor een meer ongewone ervaring. Elektrische fietstochten zijn nog gemakkelijker en stellen je in staat om sneller en verder te trappen. Verleng dus het plezier van je fietstochten in ons resort in Isère, de hele zomer lang.

Downloaden

de mountainbikekaart

Dit vind je misschien ook leuk

Sluiten