DE MUST-HAVES

Het meer van Jasse

Prapoutel / Les 7 Laux

Wil je er even helemaal tussenuit? Zin om te wandelen en prachtige routes te ontdekken boven Les 7 Laux? Het Lac de la Jasse, op 1861 meter hoogte op de site van Prapoutel, is een van de niet te missen wandeltochten van het skioord.

7laux 28 Web7laux 28 Web

Toegang tot de

Het meer van Jasse

te voet of met de stoeltjeslift

Vanaf Prapoutel duurt het slechts 1 uur om het Lac de la Jasse ten zuidoosten van Les 7 Laux te bereiken. In de zomer kunnen de moedigsten de 500 meter lange klim vermijden om het meer te bereiken en het prachtige panorama voor hen te ontdekken. Wie zijn energie liever spaart, kan de Chamois stoeltjeslift naar boven nemen. Aan het einde van de stoeltjeslift is het 15 minuten lopen naar Lac de la Jasse, dat gemakkelijk te herkennen is dankzij de mooie hartvorm.

Als je eenmaal bij het meer bent, staat niets je meer in de weg om terug te lopen naar het resort. Dit is een geweldige kans om het landschap te bewonderen, de flora te bewonderen en de fauna te observeren.

Je kunt kiezen voor een weekkaart om de stoeltjeslift te nemen en je ideeën voor wandelingen boven Prapoutel te vermenigvuldigen.

Wandelingen voor het hele gezin

In de winter kom je er nauwelijks als je op de skipistes van Prapoutel bent, maar in de zomer is dit kleine water bekend bij wandelaars en mag je het niet missen. Aan de voet van de Cime de la Jasse is het Lac de la Jasse een gemakkelijke gezinswandeling (zelfs zonder de stoeltjeslift te nemen). Omgeven door gras is het een perfecte picknickplek in een landelijke omgeving aan de voet van de Dôme des Oudis.

Dankzij de stoeltjeslift van Chamois is de wandeling naar Lac de la Jasse toegankelijk voor iedereen, ook voor jonge kinderen. Het resort is gemakkelijk te bereiken via wandelpaden. Je moet wel goed beslagen ten ijs komen, want de toegang tot het meer vanaf de stoeltjeslift Chamois loopt via een steile helling.

Waarom is dat leuk?
Neem defrisse luchtin de bergen
Overweegeen uitzonderlijk panorama
Deel eenpicknickmet familie of vrienden
Sluiten