dji-0202-min-e1618476301958.jpg
WANDELEN

Ontdek de 7 meren van Laux

Les 7 Laux, een bekend skigebied in het Belledonne-massief, is ook een bekende en opmerkelijke plek vanwege de vele wandelroutes.

Meren met uitzonderlijke kleuren

Tot dehoogtepunten van de site behoren de 7 meren van Laux, een prachtige wandelroute. De tocht langs de 7 Laux is een schitterende wandeling, hoewel deze moeilijk is en alleen voor ervaren wandelaars is weggelegd.

Een complete tocht langs de 7 meren

Deze tocht vertrekt vanuit Fond de France of Le Pleynet en loopt langs een aantal hooggelegen meren in het hart van de GR®738. Je hebt meerdere dagen nodig om deze tocht te voltooien.

  • Lac Noir: Lac Noir is het eerste meer van de Tour des 7 Lacs. Het is het kleinste van de meren, maar het brengt je een beetje verder omhoog naar de EDF chalet, die een prachtig uitzicht op andere meren biedt.
  • Lac carré: dit meer ligt aan de rand van een stuwdam en het duurt 1 uur om eromheen te lopen en het Lac de la Sagne en de 7 Laux schuilplaats te bereiken (deze 7 Laux wandeling wordt vaak over meerdere dagen gedaan).
  • Lac de la Motte: met zijn kenmerkende vorm biedt dit meer een prachtig uitzicht op de besneeuwde toppen.
  • Lac Cottepens: dit is ongetwijfeld het grootste van de 7 meren van Laux. Het is een zeer rustige plek.
  • Lac du Cos: dit meer ligt stroomopwaarts van Lac Cottepens. Het biedt een vrij uitzicht op de bergkam van de Ilettes en de Col de la Vache.
  • Lac Jeplan: dit meer is erg vlak, maar zijn schoonheid ligt in de bar van rotsen die erin uitmondt.
  • Lac de la Corne: ligt in een weelderige groene vallei met de massieve Pic des Eustaches op de achtergrond. Dit meer biedt een werkelijk idyllische omgeving voor een tocht langs de meren.
  • Lac de la Sagne: dit meer is een van de mooiste toppen op deze wandeling rond deSept Laux meren. Vanaf de rand van dit meer kun je de Rissiou en de Grand Pic de Belledonne bewonderen.

Voor wandelaars is de tocht langs de 7 meren van Laux een puur genot.

Elk meer kan ook te voet worden verkend om een magische plek te ontdekken.
Sluiten