dsc0468-min-e1618471665565.jpg
WANDELEN

Wandelen

van Les 7 Laux

Het massief van Belledonne is een van de mooiste massieven in de regio Grenoble en kijkt uit over de Grésivaudan-vallei. Het is een van de mooiste plekken om te wandelen. Zowel ’s zomers als ’s winters zijn er tal van wandelingen te maken vanaf Les 7 Laux, met een breed scala aan routes voor alle niveaus.

Wandelingen voor alle niveaus

Je hebt weinig inspiratie en weet niet goed waar je moet wandelen vanuit Les 7 Laux. Wees gerust, er is geen tekort aan routes of ideeën voor tochten. In de zomer zijn het Lac de la Jasse, de habert d’Aiguebelle, de Pas de la Coche, de meren van Vénétiers en de tocht door het Pays d’Allevard slechts enkele van de vele mogelijkheden. Een prachtige wandeling die je niet mag missen als je er meerdere dagen op uit wilt trekken is de Tour des Lacs des 7 Laux.

Routes en wandelingen rond Les 7 Laux

In en rond het massief van Belledonne is er een grote verscheidenheid aancircuits, routes en andere wandelingen. Aarzel bijvoorbeeld niet om kinderen mee te nemen op de geluidspaden rond Les 7 Laux, zoals die in de vallei van Haut Breda. Dit is een leuke wandeling, onderbroken door markeringen die het verhaal van een dorp en zijn omgeving vertellen. Voor anderen zal het Lac de la Jasse, dat gedeeltelijk toegankelijk is met een stoeltjeslift, een verrukking zijn vanwege het uitzicht en de snelle aankomst op hoogte. Natuurlijk kan de hele tocht ook te voet worden afgelegd.

De GR738®doorsteek van Belledonne

De “haute traversée de Belledonne” is ongetwijfeld een van de mooiste wandelingen in het massief. Hij is echter bedoeld voor mensen die al een goede conditie hebben of die al trailrunners zijn. La traversée de Belledonne is een 9-10 daagse tocht, met 10 uur lopen per dag, enkele pasoversteken, grote hoogteverschillen en overnachtingen in berghutten.

De GR®738, ook bekend als de Haute Traversée de Belledonne, is een 130 kilometer lange Grande Randonnée met elf etappes tussen Aiguebelle (Savoie) en Vizille (Isère).

Wandelen in het massief van Belledonne

Het Belledonne-gebergte, en in het bijzonder het 7 Laux-resort bij Grenoble, is een speeltuin voor zowel ervaren als beginnende wandelaars. Talrijke gemarkeerde wandelroutes leiden je naar uitzonderlijke plekken, met verschillende hellingshoeken. Het massief van Belledonne grenst aan de Grésivaudan-vallei en biedt een magisch uitzicht op zijn buur, de Charteuse, en op de stad Grenoble. Dag en nacht een spektakel in de open lucht.

Meer avontuurlijke wandelingen, zoals de wandeling langs het meer naar de 7 Laux refuge. Sensatie en escapisme gegarandeerd.

Sluiten