Prapoutel / Les 7 Laux - Uitzicht op het skigebied van Prapoutel en het begin van de skiliften
Ontdek Les 7 Laux

De geschiedenis van Les 7 Laux

Prapoutel - Pipay - Pleynet

Hoewel Les 7Laux nu een van de favoriete skibestemmingen van Grenoble is, heeft het 3 grote fasen in zijn geschiedenis doorgemaakt.

De geschiedenis van Les 7 Laux

Aanhoudende groei sinds 1962

De geschiedenis van Les 7 Laux kan worden onderverdeeld in verschillende grote fases, die elk een diepgaande invloed hebben gehad op deze emblematische plek. Vanaf het ontstaan in 1962 als gevolg van de wens van het intergemeentelijk syndicaat om de Massifs des Fanges, Roche Noire en 7 Laux teontwikkelen , tot aan de grote investeringen in 1996, is het resort een echte hit geweest.

Van 1962 tot 1991: het begin van een groot landgoed

Een ambitieus project werd geboren uit de wens om deze prachtige bergketen te ontwikkelen door een intergemeentelijk syndicaat van 7 gemeenten. Het skistation ontstond in 1971 met de aanleg van toegangswegen en de installatie van zeven skiliften. Het duurde bijna 15 jaar om de nodige concessies en de eerste ontwikkelingen te verkrijgen, voordat in 1977 de eerste bedden werden gecreëerd. Een groot project voor de ontwikkeling van onroerend goed werd toen gelanceerd, met een eerste doelstelling van 3.500 bedden in Prapoutel en 1.200 in Le Pleynet. Met dit in gedachten was het tijd om na te denken over infrastructuur en faciliteiten.

De eerste 4-persoons stoeltjesliften werden gebouwd, met name de Jasse stoeltjeslift, een strategische as voor toegang tot het resort, de Pouta stoeltjeslift aan de kant van Prapoutel om de toppen op 2400 m te bereiken en de L’oursière stoeltjeslift voor zeer besneeuwde pistes. De eerste sportfaciliteiten, zoals een klimmuur en een aquacentrum, werden gebouwd om aan ieders behoeften te voldoen.

1992 tot 1996: moeilijkheden voor de heropleving

Na een veelbelovende start kende het skioord, net als sommige andere in het departement, enkele financiële problemen voordat het een opleving en goede tijden beleefde.

Van 1996 tot 2010: vernieuwing en bloeiperiode

Nieuwe investeringen en mechanische ontwikkelingen zoals de TSF du Lac en kunstsneeuw hebben het skioord nieuw leven ingeblazen. Dankzij de ongelooflijke seizoenen kon het skioord investeren in steeds modernere en talrijke liften, waardoor het aantal bezoekers en de reputatie van Les 7 Lauxeen boost kregen. 2009 en 2010 waren recordseizoenen voor bezoekers.

Van 2011 tot vandaag: een skioord dat zich weet aan te passen

Sinds 2011 zijn de skiseizoenen gekomen en gegaan. Het weer en de sneeuwcondities zijn grillig, maar dankzij de kunstsneeuw en de skiliften die het mogelijk maken om op hoogte te skiën, is het elk jaar mogelijk om de skiërs tevreden te stellen.

Les 7 Laux heeft zich ook ontwikkeld om een breed scala aan activiteiten in de zomer aan te bieden en vakantiegangers te verwelkomen die op zoek zijn naar nieuwe sensaties en nieuwe ervaringen in de bergen.

Wist je dat

Les 7 Laux heeft drie locaties: Prapoutel en Pipay in de Grésivaudan vallei en Le Pleynet in de Haut-Bréda vallei.
Sluiten