7laux-455-min-e1622106390614.jpg

Ga wandelen

VAE met het gezin deze zomer

Elektrisch ondersteunde fietsen (EAB) zijn ideaal om lange afstanden af te leggen door prachtige natuurlandschappen en worden steeds populairder bij gezinnen, vooral in de zomer! Frisse lucht, ontsnapping, sport en een glimlach – op papier lijkt het de perfecte cocktail, maar hoeveel weet je eigenlijk over deze activiteit? Les 7 Laux vertelt je alles over deze ongewone ontdekking die jong en oud zeker zal bevallen.

VAE,

Wat is het?

Algemeen bekend als elektrische fiets, is een VAE (elektrisch ondersteunde fiets) een fiets die is uitgerust met een elektrisch ondersteuningssysteem. Anders dan de “klassieke” elektrische fiets is de VAE uitgerust met een intelligente motor die het trappen gebruikt om de fiets te laten gaan of stoppen. Dit ondersteunde trappen verschilt van de gebruikelijke standaarden, waarbij zelfs als je stopt met trappen, de fiets vooruit blijft gaan. Het is een geruststellende veiligheidsfunctie waarmee je naar hartenlust het tempo van je rit of bergtocht kunt bepalen. Ja, het is waar dat deze ecologische en futuristische technologieën de afgelopen jaren de harten van bergliefhebbers hebben veroverd (inclusief dat van ons). Gezinnen zijn dol op het praktische gemak, de gemakkelijke verplaatsing en de ‘overal naartoe’-factor. Ontworpen met motoren die gemaakt zijn voor wandelen, hebben deze technologische juweeltjes nu een hoog koppel en een trapsnelheid die aangepast is aan het tempo van elke fietser.

Zoals je kunt zien, zijn mountainbikes een must-have in een tijd waarin mensen op zoek zijn naar nieuwe en ongewone ervaringen om van te genieten met familie, vrienden of met z’n tweeën.

VAE

plezier en ontdekking

Velen van jullie zullen zich soms ontmoedigd voelen bij het idee om meerdere uren te fietsen, vooral in de bergen waar de hellingen aanzienlijk zijn. In de zomer draagt de hitte bij aan de vermoeidheid en wordt je rit, die een gezamenlijk plezier zou moeten zijn, al snel onaangenaam. Het is genoeg om je voor altijd van de bergen af te houden. Met een elektrisch ondersteunde fiets is het precies andersom! De motor wordt je beste bondgenoot om de paden en wegen tussen de dennenbomen van het Massif de Belledonne te verkennen, of je nu in Prapoutel of Le Pleynet bent.

Belangrijke voordelen met de VAE

Dankzij het assistentiesysteem hoef je je niet meer te concentreren op je inspanning, je wordt ondergedompeld in het hart van een omgeving die de mooiste schilderijen waardig is. Een waar genoegen voor gezinnen met kinderen. Beklimmingen die vroeger onoverkomelijk waren voor minder ervaren rijders, lijken nu kinderspel op een VAE! Wat de afdalingen betreft, deze zijn een gelegenheid om je uit te leven (terwijl je natuurlijk voorzichtig blijft) en één te worden met de onverharde wegen van 7 Laux. De elektrische ondersteuningsfiets maakt niet alleen de aanvankelijk moeilijkere stukken gemakkelijker, maar zorgt er ook voor dat je kunt genieten van lange ritten in het hart van de bergen. Met een ‘gewone’ fiets zou je rit niet zo lang duren en zou je het gevoel hebben dat je niet genoten hebt. Met een elektrische mountainbike kun je een hele ochtend of een mooie zonnige middag op pad en mooie herinneringen maken om met je gezin te delen. Een echte schat op twee wielen.

Gezinsuitstapjes synoniem voor plezier, symbolen van gezinsactiviteiten en plezier om de hele zomer te ontdekken in de bergen!

Een activiteit

familie

in het hart van de natuur

Plezier hebben op je elektrische fiets is geweldig, maar het doen in een uitzonderlijke omgeving zoals Les 7 Laux is nog beter! Neem je gezin mee voor een ritje, geniet van het magische uitzicht en bewonder het omringende groen dat wordt gestreeld door de zomerzon. Ondergedompeld in het hart van het bos en de uitgestrekte groene vlakten van het Massif de Belledonne, zul je de ongewone en natuurlijke ontdekkingen des te meer waarderen. Misschien kom je wel een paar lokale karakters tegen: steenbokken, koeien en andere bergdieren die je graag in je ogen vastlegt of vereeuwigt op je camera. Tijdens een EV-rit lijkt de tijd stil te staan en plaats te maken voor voortdurende bewondering. Het is zelfs heel waarschijnlijk dat je meerdere keren stopt om het landschap te aanschouwen, een mooie familiefoto te maken of gewoon je batterijen op te laden voordat je weer vertrekt (zelfs als de inspanning wordt omgezet in plezier).

Het hoeft geen betoog dat op het hoogtepunt van de zomer, wanneer de zon op haar hoogtepunt is en de hitte zich laat voelen, je fietstocht zal aanvoelen als een frisse wind. Je wordt gestreeld door het ritme van de meters die onder je wielen verdwijnen en je beleeft een aangenaam moment met een glimlach op je gezicht. Een onvergetelijke ervaring de hele zomer lang in Les 7 Laux!

Je gezinsuitstapje

in de bergen

Als je het bovenstaande hebt gelezen, begrijp je dat elektrisch ondersteund fietsen dé activiteit met een hoofdletter L is om deze zomer met het hele gezin van te genieten in Les 7 Laux. Als je gewend bent aan deze leuke manier van fietsen, kun je het plezier van het verkennen van bergpaden herontdekken en de sensaties die in je sluimeren weer opwekken. Ben je een beginner? Grijp dan deze kans om fietsen in een ander licht te zien en voeg het woord “fun” toe aan de mix. De elektrische fiets is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen en wordt ongetwijfeld een van de topactiviteiten voor gezinnen deze zomer!

Een elektrische fiets huren

Als je zin hebt om de sprong te wagen en een heleboel natuurlijke verrassingen te ontdekken, kun je elektrische fietsen huren bij onze partners:

Profiteer van je uitstapje op een elektrische fiets om adembenemende momenten vast te leggen en stuur ze naar ons op via onze sociale netwerken: Instagram, Facebook of Twitter.

Sluiten