Wiz slee winter Les 7 Laux
Nieuws

De beste activiteiten

van de winter

De winter is in aantocht, de sneeuw ligt op onze prachtige wintersportplaats en we staan allemaal te popelen om de sensatie van het skiën opnieuw te beleven! Met de terugkeer van het skiën en de liften, tot grote vreugde van de liefhebbers van het skigebied, en alle geplande evenementen, hebben we een historisch seizoen voor de boeg! Les 7 Laux, een wintersportplaats bij uitstek met veel activiteiten, zal je de hele winter plezier verschaffen om zonder mate te consumeren, dus om die verlangens te illustreren hebben we de beste sensationele winteractiviteiten voor je op een rijtje gezet! Een lijst die net zo groot zou kunnen zijn als de Vallons du Pra afdaling!

Gepubliceerd op 24 november 2021
Wiz Luge

De must-have

van alle

Je hebt er al van gehoord, maar deze multifunctionele attractie blijft jong en oud bekoren op Le Pleynet. Misschien heb je al geproefd van de unieke sensaties van een afdaling zoals je nog nooit hebt meegemaakt. Ondergedompeld in een glinsterend decor heeft deze rodel op rails de hele winter lang een verrukkelijk programma voor je in petto: tempowisselingen, bochten, 700 meter afdaling, tunnel, handremmen… Jij hebt de controle over je sensaties op de Wiz Luge! Deze leuke en sensationele activiteit is een van de pareltjes van de winter, met een vorm die in het oog springt en een afdaling die de afleidingen meer dan waard is.

De Wiz Luge op rails is even veilig als leuk en zal je zeker een leuke tijd bezorgen. Van 7 tot 77 jaar oud, trakteer jezelf op een unieke downhill-ervaring! Als extraatje heeft deze slee twee zitplaatsen. Een sensationele activiteit die je met anderen kunt delen… of niet!

Loop

per sledehond

Maak een van de dromen van alle bergliefhebbers waar: een tocht met een hondenslee in het hart van het Massif de Belledonne! Kruip in de huid van een “Musher”, een baan als geen ander, en beleef een onvergetelijk moment aan de zijde van deze aandoenlijke poolhonden. Word een vriend van de dieren en maak een wandeling midden in het kreupelhout, in een unieke omgeving, om nieuwe sensaties te ontdekken! Een van de grote zintuiglijke activiteiten van de winter kan worden genoten op Le Pleynet of La Ferrière. Een flinke dosis plezier om de bergen in de winter vanuit een andere hoek te ontdekken.

Tochten met de hondenslee zijn een unieke ervaring voor gezinnen, vrienden en koppels. De herinneringen die in je geheugen gegrift staan, zullen de mooiste momenten zijn die je deze winter hebt beleefd. Trakteer jezelf op een must-do dit seizoen in Les 7 Laux.

Alpineskiën

aux 7 Laux

Hoe kunnen we het niet noemen? Alpineskiën is veel meer dan een wintersport, het is een mix van emoties en sensatie. Of je nu een liefhebber van alpineskiën bent of gewoon een beginner, als je eenmaal op de piste staat, verandert skiën je perceptie van gewichtloosheid: van een helling af suizen en skiën op sneeuw is een ongewone ervaring voor het menselijk lichaam, het plezier wordt vertienvoudigd en de sensaties worden vermenigvuldigd. Wat deze activiteit zo plezierig en sensationeel maakt, is dat je je snelheid en traject naar believen kunt aanpassen. Recht of met grote bochten, de pistes van Les 7 Laux zijn aangepast aan alle niveaus, dus je ziet alles! Alpineskiën is niet alleen een belangrijke winteractiviteit, het is ook een geweldige manier om een uniek panorama te delen, een val gevolgd door veel gelach, of een moment om tot rust te komen met een warme chocolademelk. Na een goede dag skiën zullen je dijen warm zijn, maar je hoofd vol ansichtkaarten en herinneringen.

Of je nu een beginner bent in deze discipline of een koning van de pistes, er is voor ieder wat wils in Les 7 Laux! Als je op zoek bent naar een geweldige tijd deze winter, boek dan je skipas en geniet van de terugkeer van het skiën zoals het hoort!

Een hele reeks sensaties

freeride skiën

Freeride skiën bezorgt je weer een onvergetelijke winter! Maak je beste sporen in de poedersneeuw en geniet mateloos van de sensaties. Freeride skiën is een discipline waar veel liefhebbers van dromen, die de zintuigen prikkelt en grote ontdekkingen belooft. Met poedersneeuw als speelterrein, het Massif de Belledonne als podium en jij als hoofdrolspeler! Het freeride skiën is zowel sensationeel als technisch en vereist een goede kennis van je niveau, de omstandigheden en de risico’s die erbij komen kijken. Het is essentieel om de juiste veiligheidsregels te kennen voordat je er halsoverkop induikt en jezelf trakteert op een echt zintuigenbad.

Het verkennen van nieuwe landschappen is een van de drijfveren van freeride-liefhebbers, die zichzelf elke winter trakteren op unieke panorama’s. In Les 7 Laux zal freeride opnieuw sensatiezoekers aanspreken, met een breed scala aan veilige sectoren: in de Combe de Beldina en Combe des Oudis, de sector Pipay biedt een aantal prachtige plekken om te genieten van freeride skiën. Bij Le Pleynet is de niet te missen piste Vallons du Pra zeker een hit voor liefhebbers. En in Prapoutel kun je freeriden in de poedersneeuw bij Combe de Bédina.

Vliegen over het station

paragliding

Op de piste is het vaak verleidelijk om het gevoel te hebben dat je vleugels krijgt en in een rechte lijn probeert door te breken. In Les 7 Laux kun je echter echt over je favoriete skigebied vliegen, in de waarste zin van het woord. Wat is er sensationeler dan in een paraglider over het skigebied te vliegen en te genieten van je eerste vlucht. Tijdens een tandemvlucht geniet je van een moment van delen met je instructeur en laat je de sensatie van de pistes die iedereen kent achter je. Je staat op het punt om het onverwachte te ervaren, de hemel aan te raken en de wolken te kussen. Misschien overdrijven we, maar paragliding is een van de meest sensationele activiteiten die je deze winter in Les 7 Laux kunt doen!

De ideale manier om je angsten te overwinnen of je dromen waar te maken, over je domein vliegen in een tweezits paraglider is ook je laten meeslepen door je verlangen om unieke panorama’s te ontdekken, met je ogen in de lucht. Van het massief van Belledonne tot de vallei van Grésivaudan en het massief van Chartreuse kun je de mooiste foto’s maken die je ooit hebt gemaakt!

Nieuwe ontdekken

ongebruikelijke dia's

Wat dacht je ervan om een heel nieuwe kant van skiën en snowboarden te ontdekken?

De meesten van jullie zijn gewend aan alpineskiën of rodelen, maar ben je echt bekend met nieuwe wintersporten? Ontdek snakegliss deze winter en geniet van een activiteit die even sensationeel als leuk is. Dit grappige sneeuwdier kruipt met grote gierende bochten over de hellingen en is als een prachtige rups van sleeën. Allemaal aan elkaar vastgehaakt. Zoals je ziet is deze activiteit, die zo populair is bij gezinnen, een geweldige kans om een moment van plezier en ontdekking te delen en plezier vanuit een andere hoek te bekijken!

Een andere sensationele activiteit met dezelfde funfactor, het Airboard, zal deze winter zeker in de smaak vallen bij jong en oud! Het is een kleine opblaasbare slee met een raketachtig uiterlijk, zodat je liggend op je “speeltje”, op pistehoogte, de hellingen af kunt razen en kunt genieten van alle sensatie. Je voelt hoe de sneeuwkristallen je wetsuit strelen en het plezier staat op je gezicht te lezen. Jij bent de piloot van je emoties! Of je nu recht naar beneden gaat, kleine bochten neemt of grote rondes maakt, ervaar de sensatie van een nieuwe rit zoals jij dat wilt!

Activiteiten om van te genieten

gemaakt in Les 7 Laux
Sluiten