snapseed-2.jpeg
©Baptiste Leprince

Skitouren

Skitouren is een geweldige manier om de bergen in hun meest natuurlijke vorm te leren kennen, en wordt ook beoefend in Les 7 laux. Het biedt een gevoel van vrijheid en voldoening terwijl je enkele van de meest fantastische landschappen ontdekt.

Ontsnappen

buiten de gebaande paden

Routes voor skitochten

Er zijn een aantal routes die voor iedereen geschikt zijn en een aantal verschillende bronnen van plezier bieden. Hieronder valt natuurlijk de Belle Etoile-top, een zeer populaire skitourroute.

Met de toerskipas kun je ’s ochtends van Prapoutel naar de Col de la Pouta klimmen en aan het einde van de dag met de stoeltjeslift Pincerie weer terug naar Le Pleynet.

Voor degenen met een meer gevorderd niveau zijn de Cabottes of Dent du Pra routes ook erg leuk. De Pic des Cabottes bereik je na 800 meter klimmen.

Een fysieke sport

Als je al wat aan freeride skiën hebt gedaan, vooral afdaling, en een goed niveau hebt, kun je skitouren proberen. Skitouren is een erg fysieke sport, omdat je geen gebruik hoeft te maken van skiliften om de hellingen op te komen.

Een introductie met instructeurs

De beste manier om met toerskiën te beginnen is door een paar lessen te nemen bij een freeride skileraar. Het nemen van bochten in ongeprepareerde sneeuw en het onder de knie krijgen van afdalingen in poedersneeuw is niet nutteloos voordat je begint met toerskiën. Met een-op-eenlessen om je skivaardigheden op te frissen of intensieve freeridecursussen kun je profiteren van gemarkeerde, veilige afdalingen terwijl je het toerskiën onder de knie krijgt. Zelfs de meest ervaren skiërs moeten heel voorzichtig zijn en de veiligheidsinstructies opvolgen.

Attentie

Nederig blijven is de grootste wijsheid tegenover de bergen. Met andere woorden, controleer het weer, laat je route bij iemand achter, controleer op lawinegevaar en ga op pad met een lawinepieper.

Downloaden

pistekaart
Sluiten