7-laux-parapente-activiteit
©Paraglider op de 7 Lauix tegen een ondergaande zon|Yauhen Leukavets - stock.adobe.com
Ervaring

Paragliden boven het skigebied

  • 34
  • 42
  • 28

Denk dat je een vogel bent, maak de droom van Icarus waar, bekijk de bergen vanuit een heel andere hoek vanuit de lucht – dit zijn de beloften die je te wachten staan als je gaat paragliden boven je favoriete skigebied.

De vlucht nemen

Je staat op de bergtoppen of op de top van de pistes, je paraglider op je rug of die van je instructeur en je bent klaar om te lanceren en op te stijgen. Ver beneden je kun je de voet van het resort zien. Je haalt diep adem en plotseling ben je op volle snelheid op je ski’s vertrokken. Voor je het weet is je zweefvliegtuig opgeblazen en ben je in de lucht.

Je neemt de vlucht, laat het lawaai van skiliften, ski’s op sneeuw en kinderen die hun eerste afdalingen maken in de sneeuwtuin achter je en hoort niets dan stilte. Onder je voeten lijkt het skigebied zo klein en je wordt meegevoerd door de opwaartse luchtstromen.

360° uitzicht op de toppen van de regio. Mont-Blanc en zijn 4.810 meter hoge toppen wachten erop om gezien te worden.

Laat je leiden

Een eerste vlucht in een paraglider is een moment van delen met je instructeur. Na een korte briefing om je alle nodige veiligheidsinformatie te geven, word je geïnstalleerd in een mandje.

Je hebt nog maar net je eerste hap frisse lucht genomen of je instructeur duwt je de hellingen van het skigebied op. Omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de besturing van je zweefvliegtuig, heb je alle tijd om te genieten van het fantastische schouwspel dat zich voor je ogen ontvouwt tijdens de 15-20 minuten durende vlucht. Het uitzicht is adembenemend. Je voelt de frisse wind om je gezicht waaien.

En als je eenmaal van het uitzicht hebt genoten, is het tijd om weer naar beneden te gaan. Het gaat allemaal heel soepel. Als je op ski’s loopt, land je zachtjes op de besneeuwde helling. Als je weer helemaal bij bent, wil je het zo snel mogelijk nog een keer doen.


Waarom is dat leuk?
Voornadenken overprachtige panorama's
Voorbeleef een ervaringongewoon
Het station bekijkenin een ander licht
Ik wil

beleef deze ervaring

Andere

ervaringen

te leven
Sluiten