Rbhusky302©actofotoRbhusky302©actofoto
©Rbhusky302©actofoto|ACTOPHOTO - REGIS BOUCHU
Activiteiten

Sledehonden

bij Pleynet

Dompel jezelf onder in een uitzonderlijke ervaring en trek er op uit over de bergtoppen tijdens een hondensledetocht in Les 7 Laux. Op het massief van Belledonne bij La Ferrière, in Le Pleynet, vind je de kennel “Clos de la Vallée Blanche”. De relatie tussen deze poolhonden en mensen geeft een heel speciaal tintje aan de ervaring die je niet snel zult vergeten.

Schuif in

in de huid van een musher

Ontmoet de sledehonden en hun fokkers.

Kruip voor een dag in de huid van een sledehond met “le Clos de la Vallée Blanche” in La Ferrrière of Le Pleynet en vergeet alles om je heen om te genieten van een moment als geen ander! Je doet geen “sledehondentocht op een sneeuwfront”, je bestuurt elk je eigen team. Je vormt een team met de honden om beter te begrijpen hoe het team werkt. Je ervaart een verandering van omgeving terwijl je door paden, bossen en weiden ‘reist’.

Sledehonden worden vaak terecht geprezen om hun ongelofelijke schoonheid, maar zijn niettemin bestand tegen fysieke inspanning en hebben een groot uithoudingsvermogen.

Een dagje uit met een sledehond is een unieke kans om de bergen vanuit een andere hoek te bekijken en om één te worden met je roedel, en dat alles in een vriendelijke sfeer.

Au Pleynet

Een originele wandeling

Door deze activiteit aan te bieden, geeft de boerderij “Clos de la Vallée Blanche” je een kijkje in een heel bijzondere manier van leven die al duizenden jaren wordt gebruikt. Weg van de drukte is deze activiteit een verademing en een uitnodiging om de uitzonderlijke panorama’s van Les 7 Laux en de vallei van Haut Bréda te ontdekken.

Een tocht met een hondenslee over de toppen van de 7 Laux is als een onderdompeling in een gewoonte die al sinds mensenheugenis wordt toegepast: honden werden al lang in tuig gebruikt, maar het was bij de Inuit dat ze rond de 10e eeuw tot hun recht kwamen.

De wereld van de sledehonden ontdekken is een ervaring die je met je gezin kunt delen.


Waarom is dat leuk?
Eenunieke ervaring
Momenten delenonvergetelijkmet poolhonden
Ontdek de baan vanmusher

Andere activiteiten

Sluiten