es 7 Laux Ardennen 07
©Pierre Marchionni

Freeride skiën

Hou je van skiën op ongerepte, spoorloze pistes, zeker van sneeuw die alleen door de natuur en de wind gevormd wordt? Dan is Les 7 Laux de plek voor jou. Met een van de grootste freerideskigebieden in de regio Grenoble biedt Les 7 Laux sneeuwliefhebbers de kans om in alle veiligheid te skiën.

Een echte

speeltuin

Verschillende veilige sectoren

De kracht van Les 7 Laux ligt in het feit dat het freeride skiërs verschillende gebieden biedt met gemarkeerde, veilige, maar ongeprepareerde pistes zodat ze kunnen genieten van off-piste skiën.

De Combe de Bédina, de Combe des Oudis en de sector Pipay bieden een aantal prachtige plekken om een paar bochten in de poeder te maken. Pas op voor gebieden met minder sneeuw, want een paar steentjes kunnen je spatels kietelen.

Aan de kant van Pleynet zijn het de Pra valleien die zeker een hit zijn onder freeride specialisten. Dit gebied, dat langs de zwarte piste loopt, is ongetwijfeld een van de mooiste van het hele skigebied en biedt prachtige uitzichten over Belledonne en de vallei van de Haut Bréda.

In de versie van Prapoutel wordt freeride beoefend in de combe de Bédina en een aantal couloirs die, dankzij de beroemde freerider Denis Rey, de favoriete routes van freeriders zijn.

Initiaties voor meer veiligheid

Er is geen betere manier om freeriden en de bijbehorende technieken onder de knie te krijgen dan met lessen. Door naar skischolen te gaan, kun je niet alleen lessen volgen met instructeurs, maar ook de technieken van het off-piste skiën leren. Veiligheidsregels, hoe je uit ongeprepareerde sneeuw moet komen – al dit advies wordt gegeven door bergprofessionals en is essentieel voor een goede freeridepraktijk.

Natuurlijk moeten deze gebieden, ook al zijn ze veilig, worden gerespecteerd en alleen worden beoefend als de omstandigheden geschikt zijn. Een net dat de doorgang blokkeert, geeft aan dat het absoluut verboden is om het gebied te betreden.

Attentie

Freeriden brengt veel gevaren met zich mee en er gebeuren vaak ongelukken. Wees dus heel voorzichtig!
Sluiten