Veyton Img 20190719 104307Veyton Img 20190719 104307
©Veyton Img 20190719 104307|Alain Stradiotto

De Hoge Bréda Vallei

De vallei van Haut Bréda ligt halverwege Grenoble en Chambéry en is een geweldige plek om te wandelen in het Belledonne-massief. Het omvat de voormalige dorpen La Ferrière en Pinsot, evenals het gehucht Fond de France, die nu zijn samengevoegd tot de gemeente Haut Bréda. Veel liefhebbers hebben in Haut Bréda gewandeld om de beroemde 7 meren van Laux te bereiken.

Een wilde en prachtige vallei

Wandelaars zullen dol zijn op de tocht door het Pays d’Allevard, terwijl trekkingfans en ervaren wandelaars dol zullen zijn op de tocht langs de meren. De 7 Laux wandeling duurt 7 uur 30 minuten en beslaat een afstand van 21,5 km. Het hoogteverschil is 1500 meter. Deze wandelingen voeren je door de vallei van Haut Breda.

“In het hart van het bergdorp Haut Bréda,
ontdek een levendig en origineel museum: Le musée des Forges et Moulins de Pinsot”.

Geluidspaden

Als je jongere bezoekers wilt interesseren en hen op een leuke manier wilt laten kennismaken met wandelen, kun je de geluidspaden in de vallei van de Haut Bréda volgen. Twee circuits, het ene van een uur en het andere van 2 uur, onderbroken door audio-getuigenissen van 30 minuten, laten je de vallei van de Haut Bréda doorkruisen en de interessantste plekjes ontdekken.

Terwijl je het geluidsspoor volgt, ontdek je foto’s en getuigenissen van de bewoners van de vallei. Kinderen zullen het leuk vinden om de terminals te zoeken en de codes te knipperen terwijl ze luisteren naar een levend verhaal over de geschiedenis van deze vallei die wordt beheerst door ijzer en mineralen.

Aan het einde van de weg naar de vallei van Haut Breda ligt de Pleynet site, een integraal onderdeel van de 7 laux.
Waarom moeten we gaan?
Voortot rust komenin een vallei die zijn wilde kant heeft behouden
Voorontsnappentijd voor een wandeling
Om dewild en mooiBoven-Bredase Vallei
Sluiten