Rbsnakegliss252Rbsnakegliss252
©Rbsnakegliss252
Ervaring

Glijden over besneeuwde hellingen

Terwijl sommigen liever op ski’s over de besneeuwde hellingen glijden, kiezen anderen er ook voor om van de avondrust te profiteren om nieuwe skisensaties uit te proberen. Hoe kun je de besneeuwde hellingen weerstaan? Hoe kun je weerstaan aan het ontdekken van nieuwe sensaties op smetteloze pistes? Terwijl sommigen er de voorkeur aan geven om op ski’s over de besneeuwde hellingen te glijden, kiezen anderen er ook voor om van de avondrust te profiteren om nieuwe sensaties op de hellingen uit te proberen.

Le Pleynet / Les 7 Laux: uitzicht op het resort Pleynet en de vallei van de Haut-BrédaLe Pleynet / Les 7 Laux: uitzicht op het resort Pleynet en de vallei van de Haut-Bréda
©De Pleynet site in de vallei van Haut-Bréda
Côté Prapoutel en Côté Pleynet

Sneeuwfront

Live

alle soorten schuiven

Het is bijna tijd om de pistes te sluiten. Terwijl de skiërs naar huis gaan, nemen 2 nieuwe activiteiten het over: slangenglijden over de pistes met Christophe Moulin op Le Pleynet en airboarden met Jochen Bogghero. Aan de kant van Prapoutel laat de organisator van het toeristenbureau je kennismaken met snakegliss. Op de top van de pistes is er een opblaassessie voor sommigen (degenen die op het airboard gaan staan) en een serpentine-formatie voor anderen.

Voor beiden belooft de afdaling met airboard en snakegliss sensationeel te worden. Je voelt een rush van opwinding en adrenaline, maar dan komt het moment dat je het niet langer kunt uitstellen: je moet jezelf de helling af lanceren.

Een serpentine met de uitstraling van een racewagen

Bovenaan de pistes van Prapoutel en Pleynet, met je gezicht naar de helling, zie je de snakeglisspiraal stilaan vorm krijgen. Verschillende sleeën hangen aan elkaar waar volwassenen en kinderen gaan zitten. De minder gerustgestelden zitten vooraan, waar het rustiger is, terwijl de sensatiezoekers achteraan plaatsnemen. Achterin voel je het het meest.

Over enkele ogenblikken glijdt de snakegliss naar beneden over de besneeuwde hellingen die nu gesloten zijn voor skiërs. Een paar minuten afdaling! Een paar minuten waarin je adrenaline zal pompen.

Airboarden: adrenaline gegarandeerd

Met je hoofd boven de grond voel je de wind en de sneeuw in je gezicht. Wat is je kruissnelheid? Je weet het niet, maar één ding is zeker: op deze opblaasbare slee gaat het glijden van besneeuwde hellingen snel, heel snel soms. De bodem van Le Pleynet nadert snel.

Als je je stevig moet vasthouden om je rijdier in bedwang te houden, kun je niet ontkennen dat de sensaties immens zijn. Hobbels, bochten, holtes, je glijdt op een snakegliss of airboard headfirst van de besneeuwde hellingen af, met maar één gedachte in je achterhoofd: doe het nog een keer!

Slangenglijbaan

Op zoek naar een leuke activiteit na het skiën? Ben je een sensatiezoeker? Kom en probeer Snake Gliss met je familie of vrienden!

Je moet je misschien stevig vasthouden om je rijdier te temmen, maar het valt niet te ontkennen dat de sensaties immens zijn. Hobbels, bochten, holtes, je glijdt over de besneeuwde hellingen op een snakegliss of airboard headfirst, met maar één gedachte in je achterhoofd: doe het nog een keer!


Waarom is dat leuk?
Plezier hebbenmet familie of vrienden
Genieten van activiteitenaprès-ski
Vullen metsensaties

Privé spa

Andere

activiteiten

te leven
Sluiten